Activiteitenaanbod

De volgende activiteiten worden geprogrammeerd in de Shiv Mandir:

* Viering feestdagen
In de mandir worden de jaarlijks terugkerende hoogtijdagen uit de hindoeïstische filosofie gevierd. Deze variëren van lokale tot nationale en internationale feestdagen, zoals Holi en Deepaavali.

* Cursusaanbod
Het uitdragen van kennis wordt een belangrijke functie van de mandir. Op het programma staan de cursussen Sanskrit (moeder van de Indo-Germaanse talen) en Hindi voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Daarnaast worden ook literatuurcursussen, Indiase klassieke en moderne dans, Indiase muziek en vegetarische kooklessen gegeven.

* Workshops, lezingen en seminars
Bijvoorbeeld over de Vedische geschriften en grote Indiase klassieke werken, waaronder de Shree Raam Charit Maanas en Shreemad Bhagavad Geeta.

* Yoga lessen
Yoga is onontbeerlijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn als bron voor harmonie en een goede balans. Meditatie is goed om even op adem te komen, de dagelijkse sleur te ontstijgen en de kwaliteit van ons denken en voelen te verbeteren.

* Sociale functie
Opvang en begeleiding van de (Hindoestaanse) ouderen en jongeren.

* Zaalverhuur
Onder andere voor bruiloften en bijeenkomsten.

* Overige diensten
Volgelingen van andere hindoeïstische stromingen, religies en volkeren wordt ook de mogelijkheid geboden om diensten uit te voeren naast de wekelijkse mandir dienst. Ook zijn de bezoekers dagelijks welkom.

0

Your Cart