Inspiratiebron

Een grote inspiratiebron achter de filosofie van de Shiv Mandir is de guru van de initiatiefnemers: Brahmarishi Vishwaatma Baawra Ji Mahaaraaj.
 
Het woord ‘guru’ is verkregen van de Sanskrit taal en heeft een diepe spirituele betekenis. De twee lettergrepen ‘gu’ en ‘ru’ staan voor het volgende:

‘gu’ duidt de spirituele ontwetendheid aan die het merendeel van de mensheid overheerst. ‘Ru’ representeert de gloed van spirituele kennis die de spirituele onwetendheid verdrijft. In het kort is een guru degene die de duisternis van onwetendheid in de mensheid verdrijft en spirituele ervaringen en kennis verleent.
 
Brahmarishi Vishwaatma Baawra Ji Mahaaraaj uit Chandigarh, India, is de oprichter en geestelijk leider van de internationaal befaamde BrahmRishi Mission. Deze missie, waarvan de wortels stevig zijn verweven in de Indiase bodem, heeft haar vestigingen in verschillende delen van de wereld net als Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Caribische landen. Deze missie kan alleen volledig worden begrepen na het begrip van de bron: Gurudev Shri Brahmarishi Vishwaatma Baawra Ji Mahaaraaj. Gurudev werd geboren op 11 januari 1934 in het dorp Kanwal Gyanpur, district Varanasi, de heilige stad van spirituele kennis, gelegen aan de oever van de heilige rivier de Ganges, in India. Hij komt uit een zeer wetenschappelijke en nobele Bhatt Brahmaan familie. Gurudev, de laatste van drie kinderen, was geboden, het comfort en de bescherming die een kind van zijn oudsten krijgen zou. Hij was weggelopen van school en had geen formele opleiding genoten in zijn kindertijd. Wie wist dat dit onschuldige verlegen kind één dag een zelfstandige gerealiseerde heilige zal zijn. Op de leeftijd van achttien jaar werd hij door een grote Avdhoot Yogi van de Himalaya, Bhagwan Chandra Mauli Ji Maharaj aangetrokken. Hij gaf zichzelf aan de lotusvoeten van deze grote spirituele meester als zijn discipel. Hij was verlicht door zijn goddelijke aanraking en herinnerde zijn vele vorige levens.
 

 

0

Your Cart