Locatie en gebouw

De gemeente Almere heeft als locatie kavel K aan de Trojestraat 70 in het nieuwe stadshart van het Homeruskwartier te Almere-Poort aangewezen waar de mandir gerealiseerd kan worden. Het architectonisch ontwerp van het gebouw is vervaardigd door Jan Bochmann Architecten uit Amsterdam. Het ontwerp is geïnspireerd op klassieke Indiase tempelbouw. Kenmerken als de symmetrie, de alleen van buiten zichtbare gopuram, oftewel toren, de horizontale gelaagdheid van de gevels en een omgang met kolommen zijn vertaald naar een modern gebouw.

In de grote sacrale ruimte ontstaat een bijzondere sfeer door de daglichtinval via de ramen achter opengewerkt metselwerk. In het donker daartegen zorgt de verlichting van deze zaal voor een lantarenachtige uitstraling aan de buitenkant. Op deze manier krijgt de mandir een uitnodigend en vriendelijk karakter.

De realisatie van de mandir draagt bij aan een levendig stadshart dat de kleurrijke bevolking van Almere weerspiegelt en een welkome ontmoetingsplek wordt voor mensen afkomstig uit alle windstreken.
 

 

 

 

0

Your Cart